|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik... |
2017-09-13 22:57:17 |
|
|
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik... |
|
2016-12-23 22:43:35 |
|
|
|
|
|
|
... telefonon:
- Tízmilliót követelünk készpénzben azonnal, különben kivégezzük az anyósát!
- Tudja mit? Adok maguknak húszmilliót, de akkor diszkrét, rendes munkát kérek!
Az afrikai dzsungelben eltéved a tudóscsoport egyik tagja. Hosszas bolyongás után kannibálokba botlik:
- Elnézést, nem látták véletlenül a kollégáimat?
- De igen, velük már több ízben ... |
2016-11-25 06:33:29 |
|
|
|
|
|
|
... is.
Gránátalma receptek
Marokkói csirkecomb gránátalmával
Az afrikai-arab ízek kedvelőinek ajánljuk a következő receptünket. A marokkói csirkecomb gránátalmával nem csupán szuper egyszerűen és aránylag gyorsan elkészíthető, de fantasztikusan pi... |
|
2016-11-11 23:09:00 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzákeverjük a vajat, ízlés szerint sózzuk.
Kiszedjük a tányérokra, a tetejére teszünk a csicseriborsós zöldségekből.
Megjegyzés
A kuszkusz az észak afrikai konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga, de nem egy külön gabonafajta, hanem búzadarából és búzadaralisztből készítik. A búzadarás keverékből készítik az apró gyöngyöket és legtöbbször előfőzik... |
|
2016-05-10 22:04:56 |
|
|
|
|
|
|
Tajine - egy kis Marokkó
A tajine (ejtsd: tazsin) az észak-afrikai, pontosabban a marokkói konyha sajátos edénye. Sajátos, mert az étel se nem fő, se nem sül benne, inkább párolódik. És mivel lassan, gőzben készül, megőrzi a vitamintartalma javát, és az aromák sem vesznek el.
... |
2015-09-30 13:10:11 |
|
|
|
|
|
|
... alapfűszerként használatos köményt nem szabad összetéveszteni a római köménnyel, amelynek színe általában világosbarna, de lehet zöldes vagy zöldesszürke is.
Főként az indiai és az észak-afrikai konyhákban használatos, manapság az európai ízkultúrában kisebb szerepe van. Általában fahéjjal és sáfránnyal vegyítve párolt húsételek és zöldségfélék készítéséhez használják. ... |
2015-06-25 12:41:53 |
|
|
|
|
|
|
Harcsapaprikás bakonyi módon, kapros-juhtúrós galuskával
Hozzávalók:
60 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
2 teáskanál citromlé
só
1 teáskanál őrölt fehérbors
1-1 tv paprika és paradicsom felszeletelve, vagy házi lecsóalap
1 közepes vöröshagyma finoma vágva
1 bő teáskanál pirospaprika
2 gere... |
2015-06-13 22:50:13 |
|
|
|
|
|
|
Afrikai harcsa fehérborban
Hozzávalók: 700 g afrikai harcsafilé, 50 g liszt, 50 g zsír, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem zöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát... |
2015-05-04 13:47:17 |
|
|
|
|
|
|
... szerves trágyaként használják. Magvait mogyoróként fogyasztják Malajziában.
A moringa fa népgyógyászati felhasználása moringa fa virága
A növénynek fontos szerepe van a nyugat-afrikai és ázsiai népgyógyászatban. Az indiai orvoslásban hasi vizenyő, kígyómarás, reuma ellen, és keringésjavítóként alkalmazzák. Az ősi szanszkrit írások szerint az ajurvédikus gyógyításba... |
2015-01-21 16:59:08 |
|
|
|
|